Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy személyre szabott felhasználói élményt nyújtson. Az OK gombra kattintva Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

XCAL ORION

XCAL ORION

Jótállás időtartama:

 

10-100 ezer forint értékű termékek esetén 1 év.

100-250 ezer forint értékű termékek esetén 2 év.

250 ezer forint feletti termékek esetén 3 év.

A kötelező jótállás csak a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott fogyasztási cikkekre érvényes. Nem minősül fogyasztónak a cég vagy egyéni vállalkozás.

Utólag könnyedén felhelyezhető mágneses vízkő csökkentő készülék a meglévő rendszer csöveire (fém vagy műanyag) 1/2”, 3/4” és 1” méretekhez. Telepítése gyors, szakértelmet nem igénylő, elkerülhető a mechanikus beavatkozás.


A vízben fellelhető kalcium és magnézium sók mennyisége határozza meg a víz keménységét.  Melegítés hatására kalcium-karbonát (vízkő), és széndioxid keletkezik. A kalcium karbonát vízben nem oldódik, ezért lerakódik a felületen, a széndioxid pedig korróziót okoz.

A fenti problémákat permanens mágnes alkalmazásával oldjuk meg. Ha a víz mágneses mezőn halad át a kristályszerkezete megváltozik, aragonit képződik, ami vízben jól oldódik, ennek köszönhetően a kristályok nem tapadnak egymásra, így a vízkőképződés és a korrózió csökkenthető.


Kérdés: Segít-e az állandó mágnes a "vízkõ elleni harcban"?

Válasz: Valójában megállapítható, hogy a speciális (igen erõs) mágneses mezõvel kezelt vízbõl kivált vízkõ nem kalcit, hanem aragonit típusú rácsban kristályosodik ki. A kalcit erõsen tapad és jól növekedik a felületeken, eltávolítása nehéz. Az aragonit típusú vízkõ púder finomságú szemcsékbõl áll, a felületrõl öblítéssel is eltávolítható, vagy áramló rendszerekben ki sem rakódik. A témával többek között a Budapesti Mûszaki Egyetem Atomfizikai Tanszék Felületfizikai Kutatólaboratóriumának munkatársa is foglalkozott, és a mágneses vízkezelést Pakson is alkalmazzák! Forrás: Andirkó István, vegyész
Kód

Név

Méret

(LxHxP)

(mm)

Mágneses

indukció

(Gauss)

Csatlakozás

10.155.300

10.155.350

10.155.400

XCAL ORION ½

XCAL ORION ¾

XCAL ORION MEGA

70x84x55

70x78x50

70x73x44

40000

60000

80000

1/2” csőhöz

3/4” csőhöz

1”, 1”1/4 csőhöz

Vízkőcsökkentő mágnesek összehasonlító táblázata

 

Szállítás

A szállítási költség számítása súly alapján történik! Rendelését az MPL Futárszolgálat kézbesíti, és a futárnál lehetősége van kártyával is fizetni!

Vagy vegye át rendelését a Kaposvár melletti átvevőpontunkon, így megspórolja a szállítás költségét!

  • Cikkszám: 10.155.300
  • Elérhető: Raktáron
  • 39,990 Ft
  • Nettó ár: 31,488 Ft

Lehetséges választások

Címkék: Vízkövesedést csökkentő mágnesek